Kahekihiline võileivatort hernekreemiga

See tort on lisaks heale maitsele ka pilkupüüdev. Kahekihiline võileivatort koosneb maitserohkest munatäidisest ning mahedast hernekreemist ning on kindlasti igati sobilik valmistada pidupäeval!

Приготовление:

  1. Munatäidise jaoks mikserda munad majoneesi ja hapukoorega ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga. Hernekreemi jaoks pane herned korraks keevasse vette, nõruta seejärel. Pane kõik ained kaussi ning mikserda segu ühtlaseks, maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
  2. Otsi välja sobiv vorm (kõige parem on kasutada reguleeritavate äärtega ilma põhjata kandilist vormi). Lõika leibadel ja saiadel ääred ära. Jälgi, et kõik viilud oleks enam-vähem ühe suurusega.
  3. Laota vormi põhja leivaviilud (2x4viilu), kui leib on kuivem, siis võid niisutada seda kergelt piimaga, vastasel juhul pole vaja seda teha. Määri leibadele munatäidis. Selle peale laota saiaviilud ning kata hernekreemiga. 4. Lase võileivatordil taheneda külmkapis ca 6 tundi. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt. Ühe võimalusena kata võileivatort riivitud leiva, herneste ning soolalõheviiludega.

KoostisosadПорции:12 порции

Hernekreem
200 g – Külmutatud herned
100 g – Hapukoor
100 g – Feta juust
100 g – Majonees
3 g – Sool
3 g – Must pipar
Kate
100 g – Riivleib
100 g – Hernes konserveeritud
100 g – Soolalõhefille
Koostis
1 tk – Must leib
1 tk – Röstsai
Munatäidis
6 tk – Muna
100 g – Majonees
200 g – Hapukoor
3 g – Sool
3 g – Must pipar