Sibulapirukas seesamiseemnepõhjal

Maitsev pirukas, mille teeb tervislikuks ja ühtlasi ka põnevaks seesamiseemnetega pirukapõhi. Seemnete meeldivalt magus maitse sobib hästi sibulakattega.

Приготовление:

  1. Sega jahu(d), seesamiseemned, või ja sool ühtlaseks tainaks (mugav on seda teha köögikombainis).
  2. Lisa vähehaaval nii palju vett, et moodustuks tainapall. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta vorm 30 minutiks külma.
  3. Puhasta sibulad ja 3 küüslauguküünt ning pese porru. Lõika sibulad ja porru õhukesteks ribadeks, haki küüslauk. Kuumuta kõike pannil võis, kuni laugud on pehmed, aga mitte pruunid.
  4. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tüümianiga (1 spl). Kui kasutad kuivatatud tüümiani, lisa see pannile kuumutamise ajal.
  5. Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
  6. Laota peale sibula-porrukate ja riivjuust. Klopi munad koorega lahti ja vala pirukale. Küpseta veel 25 minutit või kuni pirukas kaunilt küps.

Nipid ja soovitused

Pirukas maitseb parimalt ahjusoojana, aga võid selle ka paar päeva varem valmis küpsetada ja külmas säilitada. Sel juhul soojenda pirukat vahetult enne serveerimist 5–10 minutit kuumas ahjus. Sobib hästi koos punase kapsa coleslow’ga.

KoostisosadПорции:10 порции

Põhikoostisosad
1.50 dl – Nisujahu
1.50 dl – Täistera nisujahu
0.50 tl – Meresool
2 spl – Vesi
125 g – Või
1 dl – Seesamiseemned
Kate
1 tk – Porrulauk
2 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
2 spl – Või
1 tl – Sool
1 tl – Suhkur
0.50 tl – Must pipar
1 tk – Tüümian värske
100 g – Riivjuust
2 tk – Muna
2 dl – Vahukoor