Õlles röstitud part ahjuköögiviljadega

Õlles röstitud part ahjuköögiviljadega.

Приготовление:

  1. Hõõru sulanud lind nii seest kui väljast pooleks lõigatud sidruniga üle. Pigista ülejäänud mahl linnu peale. Määri part seest soolaga ja kinnita kõht tikuga. Lase seista, kuni valmistad ette sibula-küüslaugu.
  2. Lõika kooritud sibulad õhukesteks sektoriteks ja küüslauk viiludeks (2 küünt), haki tüümian (2 oksa). Pane need õliga määritud ahjuvormi põhja ja tõsta part peale.
  3. Mõõda kastrulisse õlu ja suhkur ning kuumuta, kuni suhkur on lahustunud. Vala õlu vormi pardi peale. Küpseta praadi 180kraadises ahjus 2–2,5 tundi. Kasta lindu küpsemisajal vormis oleva leemega.
  4. Kui praad on valmis, sõelu küpsetusleem ja vala potti. Keeda 5 minutit ja paksenda kastmepaksendajaga. Lisa kohvikoor ja maitsesta vajadusel soola-pipraga.
  5. Kui part on ahju pandud, valmista ette köögiviljalisand. Koori pastinaagid, poolita ja lõika sektoriteks. Pese (ja soovi korral koori) kartulid ning lõika samuti sektoriteks.
  6. Tõsta köögiviljad ahjuvormi, sega vähese õli, soola ja pipraga. Haki hulka värsket tüümiani. Pane köögiviljalisand ahju tund pärast parti, et see saaks valmis praega ühel ajal.
  7. Küpseta 1 tund või kuni viljad on pehmed. Sega aeg-ajalt!

Nipid ja soovitused

Kui kasutad külmutatud parti, tõsta see päev varem sulama.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
2 kg – Part
1 tk – Sidrun
3 tk – Punane sibul
1 tk – Küüslauk
2.50 dl – Tume õlu
1 dl – Vahukoor
2 spl – Pruun suhkur
1.50 spl – Hele kastmepaksendaja
1 tk – Tüümian värske
1 g – Sool
Köögiviljalisandid
3 tk – Pastinaak
6 tk – Kartul
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Tüümian värske
1 g – Õli