Köögivilja-mangokarri

Karri on indiapärane vürtsikas roog ja sobib hästi meie kliimasse just sügisel-talvel. Maitseb hea koos keedetud riisiga. Täidab hästi kõhtu ja annab seespidiselt sooja.

Приготовление:

  1. Loputa riisi sõelal voolava vee all, kuni pesuvesi jääb selgeks. Keeda pehmeks.
  2. Tükelda lillkapsas ja brokoli õisikuteks, poolita paprika, puhasta seemnetest ja tükelda. Haki sibul, küüslauk (2 küünt), porru (6 cm) ja ingver (1 cm), kuumuta neid pannil oliiviõlis mõni minut. Lisa kurkum, paprikapulber, Cayenne’i pipar ja garam masala, kuumuta segades veel minuti jagu. Lisa kookospiim ja mangopüree.
  3. Keeda vaiksel tulel veel 5 minutit, tõsta kastmesse brokoli ja lillkapsaõisikud, samuti paprika. Keeda veel u 5 minutit segades. Pigista hulka laimimahl, sega läbi.
  4. Keera tuli alt ja lase kastmel veel u 5 minutit kaane all tõmmata. Serveeri keedetud riisiga.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 tl – Garam masala maitseainesegu
400 ml – Santa Maria Kookospiim
1 tl – Cayenne pipar
1 tk – Ingver
200 g – Brokoli värske
1 tk – Porrulauk
1 tk – Punane paprika
1 tl – Kurkum
1 tk – Laim
200 ml – Mangopüree
1 tl – Paprika jahvatatud
300 g – Pruun riis
1 tk – Sibul
300 g – Lillkapsas
1 g – Oliiviõli
1 tk – Küüslauk