Kihiline heeringasalat leivaga

Valmista kihiline salat suurematesse pokaalidesse või ühte klaaskaussi. Kasuta selles kas värsket või marineeritud kurki – maitse tuleb nendega erinev, aga mõlemaga väga hea.

Приготовление:

  1. Lõika leib väikesteks kuubikuteks, rösti neid mõni minut pannil õlis ja lase jahtuda. Tükelda ka heeringas, kurk ja tomat pisikesteks kuubikuteks.
  2. Koori ja haki sibul.
  3. Sega kokku kaste ja maitsesta korralikult. Lao pokaalidesse või kaussi kihiti leib, heeringas, sibul, tomat ja kurk. Kata kastmega ja vajuta noaga augud sisse, et kaste nõrguks allapoole.
  4. Pane 2–4 tunniks külma. Kaunista hakitud keedetud munaga, murulaugu ja tilliga.

Nipid ja soovitused

Tee salat valmis veidi varem, et maitsed jõuaksid ühtlustuda.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
3 tk – Muna
1 spl – Murulauk värske
1 spl – Till värske
225 g – Must leib
200 g – Heeringafilee soolatud
1 tk – Punane sibul
250 g – Tomat
100 g – Marineeritud kurk
Kaste
1 spl – Sinep kange
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 dl – Majonees
2 dl – Hapukoor