Suitsukala-kartulivorm

Suitsukala-kartulivorm

Приготовление:

  1. Koori ja tükelda kartulid. Keeda pehmeks ja tambi kuumalt katki. Haki küüslauguküüned. Kuumuta pannil oliiviõli ja hauta küüslauk selles madalal kuumusel helekollaseks. Jälgi, et küüslauk ei läheks kõrbema! Jahuta veidi ja vala õli koos küüslauguga tambitud kartulitele.
  2. Puhasta suitsukala nahast ja luudest. Haki kalaliha peeneks. Sega koos rohelise sibula ja lahtiklopitud munadega kartulimassi sisse. Lisa nii palju kuuma piima, et segu saaks vedelama kartulipudru konsistentsi. Vala segu suurde ahjuvormi või 4 väikesse portsjonivormi ja küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit, kuni roog on kuldne. Jahvata peale pipart. Paku kõrvale röstsaia.

KoostisosadПорции:4 порции

Koostis
500 g – Kartul
300 g – Kuumsuitsu tursk
50 g – Küüslauk
0.50 dl – Oliiviõli
2 tk – Muna
1 dl – Piim
2 spl – Roheline sibul
3 g – Must pipar