Küpsetatud õunad kookospiimakreemiga

Küpsetatud õunad kookospiimakreemiga

Приготовление:

  1. Koori õunad, lõika pooleks ja uurista südamik välja. Kuumuta vesi koos 2 sl suhkruga ja keeda õunapoolikud selles pehmeks (7–10 minutit) – aga nii, et nad ei laguneks. Nõruta ja pane ahjuvormi.
  2. Tõsta ühele poolele pohlakeedis ja pane teine pool peale. Hõõru munakollased suhkru ja kartulitärklisega lahti. Kuumuta kookospiim peaaegu keemiseni, maitsesta vanilliekstraktiga ja sega ettevaatlikult munakollaste hulka. Kalla vormi õuntele peale ja küpseta 160 kraadi käes 25–30 min. Sobib süüa nii soojalt kui külmalt.

Nipid ja soovitused

Mahedas kreemis küpsenud õunad sisaldavad keedist, mis võib olla hapum ehk pohlast või jõhvikast või siis magusam vaarikavõi mustikakeedis. Kreemis võid kookospiima asemel kasutada lehmapiima või rõõska koort.

KoostisosadПорции:4 порции

Kreem
3 tk – Muna
1 dl – Pruun suhkur
0.50 spl – Kartulitärklis
3 dl – Kookospiim
1 tl – Vanilliekstrakt
Koostis
4 tk – Õun
5 dl – Vesi
2 spl – Suhkur
3 spl – Õunamoos