Õuna-juustukook

Õuna-juustukook

Приготовление:

  1. Vahusta või suhkruga ja klopi hulka muna. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Lisa või-munavahule ja sega ühtlaseks. Suru 26 cm koogivormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.
  2. Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda kuubikuteks. Sega toorjuustu hulka suhkur, vanillsuhkur, munad ja õunad, lisa vahustatud koor, maitsesta sidrunimahlaga. Vala segu põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus tund aega, kuni täidis on tahke. Jahuta.
  3. Katte valmistamiseks lõika õunad õhukesteks viiludeks, hauta väheses suhkruvees 4–5 minutiga pehmeks ja tõsta vahukulbiga välja. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit ja pigista kuivaks, sulata lehed 1 sl kuumas suhkruvees ja sega õunaveiniga, lisa sidrunimahl. Lase jahtuda.
  4. Tõsta õunad jahtunud koogile ja nirista peale vein. Pane vähemalt 1 tunniks külmkappi tarretuma.

KoostisosadПорции:12 порции

Põhi
125 g – Või
1 dl – Suhkur
1 tk – Muna
3 dl – Nisujahu
0.75 dl – Kartulitärklis
1 tl – Küpsetuspulber
Kate
3 tk – Õun
1 dl – Vesi
0.50 dl – Suhkur
1 tk – Sidrun
1 dl – Õunavein
1 tk – Zelatiin
Täidis
500 g – Õun
500 g – Toorjuust
2.50 dl – Suhkur
2 tl – Vanillisuhkur
3 tk – Muna
1 tk – Sidrun
2 dl – Kohvikoor