Tšilli-krevetipirukas kookospiimaga

Aasiapärase krevetipiruka täidises on tunda nii tšillipipra teravust, värske koriandri mõrkjust kui kookospiima magusat täidlust. Täiusliku maitseelamuse saamiseks paku lisandiks riivitud porgandi salatit, mis on maitsestatud ingveri ja laimimahlaga.

Приготовление:

  1. Haki külm või, sool, jahu ja kookoshelbed puruseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24‒26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, torka kahvliga auklikuks ning hoia vähemalt pool tundi külmkapis.
  2. Seejärel küpseta põhja 10 minutit 225-kraadise ahju keskosas.
  3. Sulata krevetid pakendil antud juhiste järgi. Poolita tšillipipar, puhasta valgest sisust ja seemnetest ning haki väikesteks tükkideks. Haki ka värske koriander. Klopi munad kergelt lahti ning lisa kloppides kookospiim ja vesi. Maitsesta segu soolaga.
  4. Tõsta tainale sulanud krevetid, hakitud tšillipipar ja koriander ning vala üle munapiimaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30‒35 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja kuldkollaseks küpsenud.
  5. Lase pirukal enne vormist välja võtmist 10 minutit jahtuda. Raputa peale veidi hakitud värsket tilli ja serveeri soojalt koos värske salatiga

KoostisosadПорции:8 порции

Täidis
400 g – Krevetid kooritud
1 dl – Koriander värske
2 dl – Kookospiim
1 dl – Vesi
3 tk – Muna
1 tl – Sool
1 spl – Till värske
1 tk – Tšillipipar värske
Taigen
3 dl – Nisujahu
100 g – Või
0.50 tl – Sool