Rassolnik

Vene köögist pärit köögivilja-tangusupp hapukurgi ja rohke lihaga on kui prae eest.

Приготовление:

  1. Pane lihatükk potti veega keema koos külma rohke vee all pestud tangudega. Samal ajal puhasta ja tükelda porgandid ning kartulid kuubikuteks. Porgandid ja sibulad prae kergelt või-õlisegus läbi.
  2. Haki kurk ja pane koos marinaadiga eraldi väikeses potis keema.
  3. Tõsta liha supist välja ja tükelda see.
  4. Lisa supileemesse tükeldatud kartulid ja keeda pehmeks. Nüüd lisa sibul-porgand ja keedetud hapukurgid. Kuumuta korraks läbi. Viimaks sega supile hulka ka tükeldatud liha. Maitsesta loorberilehe, sidrunipipra ja aroomisoolaga. Kuumuta veel kord suppi keemiseni, vajadusel lisa maitseaineid. Supp peaks tulema paks ja hapukas. Raputa peale värsket hakitud tilli ning serveeri hapukoorega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KoostisosadПорции:6 порции

Koostis
600 g – Veiseliha kondiga
1.50 L – Vesi
1 dl – Odrakruubid
3 tk – Porgand
6 tk – Kartul
1 tk – Hapukurk
10 g – Must pipar
1 tk – Loorberileht
3 g – Aroomisool
1 spl – Till värske
0.50 tk – Sibul