Plaadipirukas õuntega (pärmitainal)

Mõnusalt maheda õunapiruka teeb eriti mahlaseks õunte alla laotatud õunamoos. Maitseb hästi ka järgmisel päeval.

Приготовление:

  1. Kõigepealt keeda õunamoos. Koori õunad, puhasta seemnetest ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane koos sidrunist pressitud mahla ja veega potti ning keeda 5 minutit. Lisa siis moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lase jahtuda.
  2. Sulata või potis, lisa piim ja soojenda käesoojaks. Kalla kaussi ja pudista hulka pärm. Lisa maitseained ja muna ning sega. Lisa ka jahu, sool ja suhkur ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida rätiku all kahekordseks.
  3. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale õunamoos.
  4. Puhasta õunad, lõika viiludeks ja laota moosi peale. Puista peale suhkrukaneelisegu.
  5. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kook on küpsenud ja ääred kaunilt pruunid.

KoostisosadПорции:15 порции

Õunamoos
700 g – Õun
1 tk – Sidrun
3 spl – Vesi
3 dl – Moosisuhkur
Kate
6 tk – Õun
3 tl – Kaneel jahvatatud
5 spl – Suhkur
Koostis
100 g – Või
2.50 dl – Piim
25 g – Pärm
1 tl – Jahvatatud kardemon