Teravamaitselised kikerherned lillkapsa-hernepüreega

Kas teadsid, et kikerherneid nimetatakse ka põis- ja oinashernesteks? Nimi viitab ilmselt nende kujule. Kikerherned sisaldavad mineraalainet nimega molübdeen, mis tuleb appi, kui kehal on vaja hakkama saada sulfititega. Sulfitid on säilitusained, mida kasutatakse veinis, puuviljade töötlemisel ja mujal. Kui röstitud kikerherneid jääb üle, saad neid kasutada vahepalana. Kui soovid magusat näksi, rösti kikerherneid kaneeli ja suhkruga.

Приготовление:

KIKERHERNED

  1. Nõruta kikerherned ning sega maitseainete ja õliga.
  2. Laota kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 180-kraadises ahjus 20–25 minutit. Sega vahepeal.

PUDER

  1. Auruta või keeda lillkapsas väheses vees, jäta see kergelt krõmpsuvaks.
  2. Purusta rohelised herned koos tilliga blenderis. Lisa lillkapsas, kookospiim ja sidrunimahl ning blenderda. Maitsesta soola ja pipraga.
  3. Serveeri vürtsiseid kikerherneid lillkapsa-hernepudrul. Kaunista värske tilliga.

KoostisosadПорции:3 порции

Puder
2 spl – Santa Maria Kookospiim
3 g – Must pipar
3 L – Sool
1.50 dl – Külmutatud herned
1 dl – Till värske
1 tk – Sidrun
1 tk – Lillkapsas
Koostis
1 tl – Oliiviõli
400 g – Kikerherned
0.50 tl – Koriander jahvatatud
3 g – Sool
0.50 tl – Kurkum
3 g – Must pipar
0.50 dl – Tšillihelbed