Sealiharullid

Sealiharullid filotaignas

Приготовление:

  1. Kuumuta lahtinäpitud hakkliha õlis keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni roosa värvuse kadumiseni.
  2. Lisa sulanud spinat koos vedelikuga, sega hoolega ja lase mõni minut haududa.
  3. Tõsta segu sõelale nõrguma.
  4. Sega jahtunud hakkliha-spinatisegu kokku pudendatud fetakiga ning maitsesta.
  5. Kui täidis on valmis, ava taignapakend ja pane rullikeeratud taigen tööpinna servale.
  6. Rulli pakk ettevaatlikult lahti, eemalda pärgament ja lõika pakk kaheks.
  7. Tõsta pooled teineteise peale ja kata kohe vette kastetud ja hoolikalt kuivaks väänatud rätikuga, sest filotaigen kuivab ja muutub kasutamiskõlbmatuks sekunditega.
  8. Võta ühe taignalehe nurkadest kinni, tõsta ettevaatlikult vabale tööpinnale ja pintselda õliga.
  9. Tõsta peale teine taignaleht, jälgides, et rebenenud kohad ei satuks kohakuti.
  10. Pane kahekordse taignakihi omapoolsele servale, äärest umbes 5 cm kaugusele pika ribana täidist, jättes ka külgmised servad 5 cm laiuses vabaks.
  11. Pintselda kogu vabaks jäänud taignapind õliga üle.
  12. Tõsta omapoolne tühi tainaserv täidise peale ja keera pakki üks kord endast eemale.
  13. Tõsta nüüd külgmised vabad servad täidise peale ja rulli taigen koos täidisega tihedaks pakiks.
  14. Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda õliga üle ja küpseta 250 °C juures 10-12 minutit ehk kuni rullid on kuldkollased.
  15. Paku juurde külma jogurtikastet.

Nipid ja soovitused

  • Võta spinat aegsasti kaussi sulama.
  • Võta ka filotaigna pakk paar tundi varem toatemperatuurile sulama; veelgi parema tulemuse annab 24 tunni pikkune aeglane sulatamine külmkapis.
  • Pane valmis lai (kuni 5 cm) pehme pintsel.
  • Kata laual 80 cm pikkune vaba tööpind küpsetuspaberiga.

KoostisosadПорции:2 порции

Koostis
1 tk – Filotaigen
2 dl – Õli
500 g – Seahakkliha
3 g – Küüslaugusool
1 tl – Must pipar
1 tl – Pune kuivatatud
200 g – Spinat
200 g – Feta juust
1 tk – Sidrun
3 g – Sool