Rikkaliku kreemikattega pähkline porgandikook

Porgandikook on mahlane ja tummine üheaegselt. Jaga seda ideaalset suvelõpunaudingut sõpradega!

Приготовление:

  1. Koori ja riivi porgandid. Purusta kergelt mandlid ja Kreeka pähklid.
  2. Sega kokku jahu, kaneel ja sool.
  3. Mikserda suures kausis kokku õli ja pruun suhkur ning 50 g valget suhkrut. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi mikserdades.
  4. Lisa hulka riivitud porgandid ja purustatud mandlid ja pähklid ning kookoshelbed. Viimaks lisa kokkusegatud kuivained.
  5. Määri koogivorm võiga ja puista üle jahuga. Tõsta tainas vormi ja küpseta kooki 160kraadises ahjus 30 minutit. Kontrolli koogi küpsust keskelt noa või puutikuga.
  6. Kreemi tegemiseks mikserda kokku toasoe mascarpone, toorjuust ja 40 g suhkrut, pigista hulka ühe laimi mahl.
  7. Kata kook kreemiga ning kaunista pekanipähklite ja muude meelepäraste purustatud pähklitega.

Nipid ja soovitused

  • Kui soovid veelgi tervislikumat kooki, asenda suhkrud 120 g vedela meega, ka toorjuustukreemis võid suhkru asemel kasutada mett.

KoostisosadПорции:10 порции

Porgandikook
700 g – Porgand
200 g – Mandel
200 g – Kreeka pähkel
80 g – Nisujahu
2 g – Kaneel jahvatatud
2 g – Sool
250 ml – Oliiviõli
80 g – Pruun suhkur
90 g – Suhkur
4 tk – Muna
100 g – Kookoshelbed
20 g – Või
Kreem
500 g – Mascarpone
400 g – Toorjuust
1 tk – Laim
Kaunistuseks
50 g – Pekaani pähkel