Rabarberilootsikud kitsejuustuga

Supermõnusad vürtsika rabarberimoosi ja kitsejuustuga pirukad klaasi valge veini kõrvale.

Приготовление:

  1. Tõsta lehttainas külmkappi sulama juba eelmisel õhtul.
  2. Moosi tegemiseks tükelda rabarber ning seemnetest ja vahekodadest puhastatud tšilli. Pane koos veega potti ja keeda 5 minutit. Lisa moosisuhkur, keeda veel 5 minutit ja lase jahtuda.
  3. Laota lehttainas jahuga puistatud lauale. Lõika tainast 8x10 cm suurused nelinurgad, tõsta iga nelinurga keskele kuhjaga teelusikatäis vürtsmoosi ning vajuta peale kitsejuustuviil. Vajuta tainatükid pikemast otsast lootsikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale seesamiseemneid. Küpseta 225-kraadises ahjus 5–10 minutit.

Nipid ja soovitused

Kasuta pirukates juba varem valmis keedetud mündiga rabarberitšatnit või keeda vürtsmoos siin antud õpetuse järgi – aega kulub vaid 10 minutit.

KoostisosadПорции:18 порции

Põhikoostisosad
500 g – Pärmi- lehttaigen
200 g – Kitsejuust
3 spl – Seesamiseemned
Vürtsikas rabarberimoos
1 spl – Vesi
300 g – Rabarber
1 dl – Moosisuhkur
0.50 tk – Tšillipipar värske